Nieuws

Kampioenschap van Vlaanderen Kortrijk 18 mei

6 atleten en 4 juryleden waren vandaag aan de slag op het Vlaams kampioenschap in Kortrijk!

De juryleden gingen met een goed rapport naar huis. De atleten brachten maar liefst 4 medailles mee:


Beker van Vlaanderen alle categorieën Landelijke 2A in Bornem op zondag 12 mei.

Olympic Brugge werd 9de met 156,5 punten.

Individuele overwinningen waren er voor Wout Logier op de 1500 m in 4'04"90 en voor Lukas Outtier op de 5000 m in 15'26"86.

Tweede plaatsen waren er voor Aaron Van Lersberghe op 800 m in 1'55"41 en Nils Romswinkel op 400 m horden in 54"97.

Derde plaatsen waren er voor Alessandro Van de Sande bij hoogspringen met 1m80 en Amélie Van de Sande bij speerwerpen met 35m81.

Instagram: Beker van Vlaanderen alle categorieën

OB boven op de 5K van Dwars door Brugge! 12 mei 2024

Mehdi Hammami en Tim Calliauw eindigden als eerste en tweede! Ook heel wat andere atleten, vooral jeugdatleten, streden in de Brugse straten dapper om zo snel mogelijk die aankomstlijn te bereiken

ACM Herentals - BK studenten

Tijdens de ACM in Herentals vestigde Emile Bauters (Sen) een nieuw clubrecord in het hamerslingeren! Bij zijn eerste wedstrijd met 7,260kg verbrak hij tot 2 keer toe het oude record (41m01 van Marc Huyghe - 1981) en zette het nieuwe record op 41m35. Dat was goed voor een 7e plaats


Leeuwtjescriterium 03 in Beernem - za 11 mei

Helena Coens won goud op de 5-kamp bij de miniemen meisjes met 2503 punten.

Tibo Laukens won brons op de 5-kamp bij de miniemen jongens met 2574 punten.

Van de 78 deelnemers waren er 22 van Olympic Brugge

Open Meeting HCO op 9 mei

In Oostende won Amélie Van de Sande het speerwerpen met 34m30.

 

 

BINNENKORT

OVER ONZE CLUB

De atletiekvereniging Olympic Brugge is ontstaan in 1934. Het was de sportieveling Louis Carlier, die samen met enkele vrienden de club stichtte. Op 15 februari van dat jaar kreeg de nieuwe vereniging bij de KBAB het stamnummer 15. Als kleuren koos men rood en blauw.

De eerste voorzitter van het vijfkoppige bestuur was Etiennne Decraecke die deze functie 30 jaar bekleedde.

In 1936 sloot Julien Saelens zich aan bij de club. Deze spurter werd het boegbeeld op de snelheidsnummers en het is naar hem dat het latere Bloso (nu Sport Vlaanderen) stadion werd genoemd. Ook de jaarlijkse meeting op 1 mei, die zijn oorsprong vindt in de vroegere "dag der kampioenen" die op de Klokke doorging, werd naar hem genoemd.

De club kende door de jaren heen verschillende hoogtepunten:

  • Vanaf 1943 werd 20 jaar lang de "doortocht van Brugge" georganiseerd, dit was een aflossingswedstrijd met internationaal karakter.
  • In 1977 vond het WK voor veteranen plaats met 1700 deelnemers uit 26 verschillende landen.

Ook de Guldensporenmarathon tussen Kortrijk en Brugge telde meerdere malen als VAL kampioenschap, waaronder het Belgisch kampioenschap voor veteranen in 1991 en het Belgisch kampioenschap in 1992.

Door de geschiedenis had Olympic Brugge vele topatleten waaronder de voorvermelde Julien Saelens, spurter Frank Verhelst die nu zijn kennis doorgeeft aan de jongeren, Anne-Marie Danneels die zowel op de piste als in het veld bij de besten hoorde alsook Peter Daenens die furore maakte op de steeple en meer recent nog Sven Pieters die in 1996 deelnam aan de Olympische Spelen in Atlanta, alsook Alessandro Van de Sande die als meerkamper deelnam aan EK en WK bij de junioren.

Toch blijft een van de hoofddoelen van de club het opleiden en begeleiden van de jeugd. Het zijn immers deze jonge atleten die in de toekomst voor de successen zullen zorgen!

 

 

© website powered by Twizzit.com